Futóbolondok és kalandjaik

Futás és környezetvédelem

A feladás szaga II
A happy end

Előzmények

A nyakék mentette meg. Egy boszorkány…boszorkányúrnő adta neki ajándékba, aki nem mellesleg a felesége, edzője és két gyermekének anyja. A kutyának is gazdája. Tőle kapott egy nyakéket, ami méri a pulzust, GPS koordinátákat küld a központi kristálygömbbe, onnan az otthoni látótálba, amiből szakmájából kifolyólag a legjobb van nekik. Azonnal nagy piros feliratok kezdtek villogni minden mobil és lehegesztett képernyőn amint Herr Von Oberwald berogyott. Perceken belül már ezüstnyíl, egy nem frissített Garmin navi, meg a személyi kommunikátora segítségével úton volt oda, ahonnan a kétségbeejtő jelzések érkeztek. A folyamatosan érkező adatok nem váltak szebbé, sőt ha lehet még romlottak. A pulzus, a tempó ami nulla, az elmulasztott háttorna hét harminckor, a tenger szint feletti magasságon történő oxigénfelvétel és a tesztoszteronszint mind a kecskeszaros padló alatt. A "Testi és Lelki Nyűgök Enciklopédiája" szerint semmi baja sincs, nátháspestises vagy pedig már halott is teljesen. Okégúgle, köszigúgle, zárja varázsos kántálását. Ode kell érni, látni kell. Tíz kilométerrel távolabb parkolta be ezüstnyilat az istállóban, futva folytatta mert le akarta tudni az aznapi edzéstervet.

Herr Von Oberwald lovag épp az indiánok pipáját forgatta oly lassú, kimért elmélyültséggel, mintha először látott volna bongot fantásüvegből. Jenna boszorkányúrnő váratlan betoppanása a tábortűz fénykörébe sokáig beleivódott a törzs kollektív emlékezetébe.

Az átok, a károk ellenére, vagy tán épp miattuk, megtörni látszott a megszeppent lovagon. Az asszonya szeméből cikázó villámok, az acélkék meg nem értés lefegyverző hullámai, az a sarkvidéki kisugárzás valahogy szexi volt. Megérdemelt volt. Az ugye nem perverzió. Megkapni úgy egy pofont…villámot, hogy azt jól megalapoztuk, felépítettük és kalapot tettünk fel hozzá, kell a továbbtanuláshoz.

Jenna úrnő, ő mondta, hogy a boszorkányt most már elhagyhatom, végigvillámlott meg mennydörgött a kivihogóknál új, haragvó istennőt teremtve a törzsnek majd kézen fogta elszerencsétlenedett májvacukorrá pöppedt lovagját. Kiszedegette belőle a kullancsokat, bekente kidörzsölődött bőrét és visszavezette az edzéstervek, diéták szervezett világába.

És boldogan élnek, ha belehalnak is.

A bejegyzés trackback címe:

https://oberwaldmeister.blog.hu/api/trackback/id/tr8614062609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Futóbolondok és kalandjaik

Ezt a blogot azért indítottam, hogy megírjam és megosszam futásos élményeimet, tapasztalataimat, gondolataimat. Szívesen olvasom mások tapasztalatait, történeteit is a témában. Meggyőződésem, hogy egy jó vitában csak győztes van, mert a legrosszabb amit veszíthet az ember, az egy gyenge álláspont. Önképző vagyok, nincs edzőm. Még online sem. Kísérletezek, ami hol jól, hol rosszul sül el. Kerültem már kórházba emiatt és nyertem akkor amikor nem vártam volna. Úgy gondolom hasonló cipőben járó (futó) emberek számára akár tanulságos is lehet egy sporttárs kálváriája.

Kontakt

hawktompa@gmail.com

Címkék

autó (1) bicikli (2) cipő (4) család (8) dresscode (1) edzés (18) edző (2) egyedül (5) életmód (13) energia (6) étel (1) étkezés (2) evés (6) felszerelés (4) futás (21) gear (4) kirándulás (3) kórház (1) környezet (7) kutya (3) magyar siker (1) maraton (3) minimalizmus (1) munkahely (3) piheno (3) power gel (1) sérülés (4) siker (4) sport (9) szalamandra (1) szív (4) szünet (1) tanár (1) trail (5) ultra (4) verseny (12) zene (1) zokni (3) Címkefelhő
süti beállítások módosítása